Меню Затваряне

Тренировъчни условия и екипировка

Чирлидинг като спорт включва пет състезателни дисциплини от които две гимнастически и три танцови. Тренировъчната и състезателната настилки задължително са съобразени със съответните спортни изисквания. Във всяка дисциплина има различия в състезателно облекло и типа спортни обувки.

Тренировъчна и състезателна настилка

Развитието на технологиите се отразява и в чирлидинг спорта по отношение на настилката за тренировки и състезания. Тъй като спортът води началото си от тревната площ на стадионите в началото настилката е била естествената теренна настилка на игрището.  С времето и развитието на чирлидинг спорта чрез включване на нови и по-трудни гимнастически упражнения и поддръжки твърдите площи се превръщат в проблем за безопасността на приземяващите се. Около 93% от нараняванията са следствие на твърдата настилка. Тези наранявания предизвикват промяна в използваните тренировъчни повърхности.

      

 

С развитието на технологиите се появиха и други настилки, една от които се оказва добър избор и е известна като „килим от пресована пяна“. Тази настилка се нарежда като пъзел върху пода в тренировъчната зала и е с дебелина 2,5 до 5 см. Прилепват се заедно с велкро ленти с широчина 5-10 см. Подреждат се една до друга и образуват размерността на реална тренировъчна и/или състезателна настилка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.